Guide – find den rigtige størrelse erhvervslokale

Står du og skal finde et erhvervslokale? Der kan være mange forskellige løsninger, og du gør dig sikkert mange overvejelser. En af de vigtigste overvejelser er dog størrelsen på erhvervslokalet. 

Det kan have en stor betydning, hvis du ender med et erhvervslokale med den forkerte størrelse. Værst er det, hvis det bliver for småt. Et for stort erhvervslokale kan dog også være en ulempe. Det vil nemlig typisk være dyrere i leje og i forbrug. Vi giver dig derfor her tre ting, du skal overveje, når du skal finde et erhvervslokale i den rigtige størrelse. 

Tag alle medarbejdere med i ligningen

Når du skal finde et erhvervslokale, er det vigtigt, at du tager alle medarbejderne med i overvejelserne. Det er selvfølgelig vigtigt, at du får et lokale, der netop har plads til alle dine medarbejder. Er der ikke det, vil det nemlig ikke være et sted, hverken du eller dine medarbejder kan holde ud at være særligt længe. 

Skriv en liste med alle dine medarbejdere, og tænk over, hvor de skal sidde, når du er ude at kigge på erhvervslokaler. Husk også, hvis du har deltidsansatte, praktikanter eller lignende, at de skal have en plads. 

Tænk på opbevaring

Når du skal finde et erhvervslokale, er det ikke nok med plads til dine medarbejdere. Der kan også være behov for rum, hvor der kan opbevares forskellige ting. Det kan være alt fra et kopirum til et opbevaringsrum med ringbind fra top til tå. 

Tænk derfor nøje over, hvad du har behov for, der bliver opbevaret forskellige steder. Det er nemlig vigtigt, at der er plads til både medarbejdere og inventar i lokalerne.  

Hvad med fremtiden?

Det kan være en god idé at tænke fremtidsperspektivet ind i billedet. Du kan selvfølgelig ikke 100% vide, hvordan det går med virksomheden om et, to eller måske fem år. Det kan dog være en god idé at have en fornemmelse af, hvor godt det går med virksomheden. 

Er der udsigt til vækst, er det vigtigt, at du finder et erhvervslokale, hvor der netop er plads til, at virksomheden kan udvide sig.