Guide: Sådan vælges den rette erhvervsejendom

Leder du efter en erhvervsejendom, kan det hurtigt føles som en uoverskuelig proces. Mulighederne for at leje ledige erhvervsejendomme er nemlig mange, og derfor kan det være svært at vælge. Dog er der en række overvejelser, du bør sørge for at gøre dig, inden du for alvor sætter jagten ind og underskriver den kommende erhvervslejekontrakt. Vi giver dig her en guide til, hvordan du vælger de rette erhvervslokaler – uanset om du er på udkig efter erhvervslejemål i København K eller Aarhus. 

Find ud af, hvilken type lejemål du vil søge 

Først og fremmest gælder det selvfølgelig om at finde ud af, hvilken type lejemål du ønsker at leje. Umiddelbart lyder dette som et nemt valg, men der findes faktisk mange forskellige muligheder. Vi anbefaler, at du overvejer alle mulighederne nøje. På denne måde har du nemlig de bedste forudsætninger for at foretage det helt rette valg til netop din virksomhed. 

Blandt dine mange muligheder kan du leje:

  • Kontorfællesskaber
  • Kontor
  • Lager
  • Multifunktionslejemål
  • Butik

Forskellige erhvervsejendomstyper med forskellige formål 

I et kontorfællesskab får du en kontorplads og altså ikke en hel erhvervsejendom for dig selv. Dette er der dog mange fordele forbundet med, da det ofte er en billigere løsning. Derudover får du mulighed for at sparre og vidensdele med de andre i kontorfællesskabet, og dette er en unik aktie, som er svær at købe sig til for penge på anden vis. 

Et kontor er derimod for dig, der ønsker at have erhvervsejendommen for dig selv. Er virksomheden af stor eller mellemstor størrelse, er dette ofte det foretrukne valg. Det virker særdeles professionelt at have sit helt eget kontor, hvor der er plads til alle virksomhedens medarbejdere. 

Lagerlokaler er i stedet for dig, der har brug for opbevaringsplads. Dette kan være nødvendigt i mange situationer. Et multifunktionslejemål er i stedet et lejemål, som kan bruges til flere løsninger. Showroom, kontor og opbevaring kan alt sammen kombineres i et og samme multifunktionslejemål. 

Slutteligt har du selvfølgelig også mulighed for at vælge en erhvervsejendom med butikslokaler. Dette er nødvendigt for dig, der har brug for både at udstille dine varer og betjene kunder ansigt til ansigt. 

Et vigtigt valg er at overveje placeringen af erhvervsejendommen. Her skal du både overveje region, by og placering i centrum eller længere ude. Er der behov for, at kunder nemt kan falde over ejendommen, er en central placering altafgørende. Derudover skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, hvor mange kvadratmeter der er behov for. Skal erhvervsejendommen huse et stort antal medarbejdere eller lageropbevaring, er der selvfølgelig brug for flere kvadratmeter.