Guide – find nyt erhvervslokale

Vi ønsker at give jer nogle gode råd, når I overvejer at finde et nyt erhvervslokale. Processen kan nemlig være lang og besværet, hvis man ikke tager de rigtige forholdsregler og er ude i god tid.

Erhvervslokaler København

Gode råd når du leder efter et nyt erhvervslejemål

Step 1: Til at starte med er det en god idé at starte jeres søgning efter et nyt erhvervslokale i god tid. Grunden dertil er at det kan være tidskrævende at finde det rette lokale, der matcher jeres behov og krav. Derudover skal jeres nuværende lejemål opsiges, og der vil i de fleste tilfælde være en bindingsperiode.

Step 2: Dernæst råder vi jer til at lave en grundig research på internettet, hvor I tjekker priser og mulighederne ud. I denne proces kan I benytte sider som: Lokalebasen.dk.

Step 3: Før i sætter jeres egentlige søgning i gang efter at finde jeres nye erhvervslokale, bør I tage stilling til en række punkter. Vi anbefaler, at I reflektere over, hvilke parameter der er vigtigst for jer. Er det en billig leje, mange kvadratmeter, en central lokation eller noget helt fjerde? Ud fra det kan I udarbejde en prioriteringsliste, hvilket vil gøre jeres søgningsproces lettere og mere overskuelig, da I har skitseret jeres behov. Det vil højt sandsynligt være umuligt, at et erhvervslokale vil leve op til alle jeres krav, netop derfor er denne liste vigtig.   

Step 4: Nu kan i gå i gang med at søge efter nye erhvervslokaler. Her kan I fx benytte Lokalebasen.dk, der formidler alle slags erhvervslokaler som lagerlokaler, kontorer og butikslokaler i alle størrelser i Danmark. Når I søger efter erhvervslokaler, anbefaler vi, at I har beliggenheden for øje. Hvis jeres medarbejdere er nødsaget til at flytte for at kunne møde ind på arbejde, vil I nemlig kunne risikere at miste værdifulde medarbejdere. Et andet parameter vi anbefaler, at I undersøger er lejemålets omgivelser. I kan blandt andet undersøge, om der er mulighed for at medarbejderne kan købe frokost i nærheden, om der er nem adgang til offentlig transport, og om det er tæt på motorvejsnet.

Step 5: Når I har fundet et erhvervslejemål, der virker lovende, så er det alfa og omega at tage ud og se lejemålet, inden I tager en gældende beslutning, der kan binde der i mange år.  Virker processen uoverskuelig kan I få hjælp til søgningsprocessen fra start til slut på: Uvildig Lejerådgivning

Step 6: Når I har fundet det rette erhvervslejemål, kommer tiden hvor I skal forhandle lejekontrakten.  Her kan det vhttps://www.lokalebasen.dk/ydelser/uvildig/lejeraadgivningære en stor fordel at få professionel rådgivning. Bliver der ikke taget de rigtige forholdsregler, kan det nemlig skabe problemer for jer i hverdagen eller ved en fremtidig fraflytning. Her kan I få hjælp af en professionel advokat, der har beskæftiget sig med det lejeretslige område de seneste 15 år. Få rådgivning til lejekontrakten.