Øg medarbejdertrivslen med en frokostordning på kontoret

Uanset om du driver en virksomhed med mange eller få ansatte, er det vigtigt at have fokus på medarbejdertrivsel. Du oplever ikke kun, at sygefravær og konflikter mindskes, men højst sandsynligt vil du også opleve en stigning i den overordnede performance. Medarbejdertrivsel kan måles på mange forskellige parametre, og herunder kan du læse, hvad en fælles frokostordning i samme lokale kan bidrage med på din arbejdsplads.

Et fælles samlingspunkt

En fælles frokost fungerer som et samlingspunkt for alle medarbejdere omkring middagstid alle ugens dage. Det er en rigtig god mulighed for at spise frokost med de kolleger, du allerede kender, men også en mulighed for at møde andre ansatte i de forskellige afdelinger. Det, der gør, at en arbejdsplads med en frokostordning adskiller sig fra arbejdspladser uden en frokostordning, er, at alle samles om samme menu, og den bliver genstand for samtaler på tværs af bordet. Der skal dog stadig være plads til dem, der ikke ønsker at betale for en fælles frokost.

Skab et roligt frokostmiljø

Når den fælles frokostordning er på plads, handler det om at skabe nogle rolige og indbydende rammer at samles i. Det nytter ikke, at din pause og frokost bliver nydt et sted, hvor der er meget støj og et dårligt indeklima. Sørg for at vælge et lokale, hvor der er god akustik og mulighed for ventilation eller udluftning flere gange dagligt.

Når man skal indrette et lokale, der skal benyttes til pauser og frokost, kan det være en rigtig god idé at benytte flere mindre borde med plads til maksimalt otte personer. På den måde er det nemmere for medarbejderne at komme hinanden ved og samtale over frokosten. Mange arbejdspladser sætter borde i forlængelse af hinanden, så de kan danne flere lange borde hver med plads til omkring 30-50 mand. Det skaber dog ikke et åbent og cirkulerende miljø, hvor medarbejdere kan rotere rundt mellem forskellige borde og kolleger, men i stedet et meget klinisk miljø.

Du kan med fordel afprøve en række forskellige indretningsmuligheder, men sørg for at skabe gode rammer for pauser og frokost, hvor medarbejderne kan slappe ordentligt af og ikke mindst hyggesnakke med hinanden. Det kan nemlig være med til at øge medarbejdertrivslen på længere sigt.