Sådan skaber du et godt arbejdsmiljø

Et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen skal tages alvorligt, da det har store fordele for virksomheden. Trives de ansatte i et godt arbejdsmiljø, vil deres motivation for arbejdet øges, og sygefraværet vil mindskes. Motiverede medarbejdere er mere effektive, kreative og bedre til at udføre deres jobs, mens lavt sygefravær er billigt for virksomheden. Desuden vil glade ansatte have en positiv effekt i mødet med kunderne, hvilket øger sandsynligheden for, at kunderne køber mere. Derfor er det altså vigtigt, at de ansatte trives på deres arbejde. Du kan her læse mere om, hvordan du netop skaber et godt arbejdsmiljø. 

Invester penge i det fysiske arbejdsmiljø

En stor del af medarbejdernes trivsel ligger i det fysiske arbejdsmiljø. En undersøgelse foretaget af Damvad i 2014 viste, at virksomheder tjener omkring 50.000 kr. mere pr. medarbejder, hvis de foretager ændringer i det fysiske arbejdsmiljø. Dette tæller alt fra justerbare computerskærme, ergonomiske stole og forbedringer i forhold til tunge løft. Invester derfor penge i det fysiske arbejdsmiljø, og lad de ansatte blive 8% mere produktive. 

Sørg for et godt indeklima

Indeklimaet har ligeledes en stor påvirkning på medarbejdernes arbejdsmiljø. Er indeklimaet dårligt, kan de ansatte blive generet af tør luft, hovedpine, træthed, koncentrationsbesvær og lignende. Derfor er det vigtigt at sørge for at lufte ud mindst tre gange i løbet af dagen. Når der luftes ud, skal der helst være gennemtræk i 5-10 min. 

Hold temperaturerne indendørs jævne – gerne mellem 20-22 grader – og sikr en grundig rengøring af alle arbejdsrum. Dette vil skabe et bedre indeklima på arbejdspladsen. 

Hold støjniveauet acceptabelt 

Slutteligt har støjniveauet også noget at sige i forhold til arbejdsmiljøet. Lokaler med meget larm påvirker koncentrationsevnen samt skaber irritabilitet og træthed. For at mindske støjniveauet er det en god idé at sænke alle telefonernes lydniveau af ringelyde samt aftale såkaldte støjregler om tid til sniksnak og stilletid. 

Derudover bør de medarbejdere, som går mest rundt på kontoret, have skrivebord tættest ved døren. Kontorets maskiner såsom printere, kopimaskiner og computere bør købes så støjsvage som muligt. Er det muligt, er det klart en fordel af flytte printere og kopimaskiner ind i et andet rum.