I Aarhus integreres erhvervslokaler i byplanlægningen, og dermed skabes der gode kår for virksomheder, der ønsker at skærpe profilen gennem tidssvarende lokaler.
Industrilokaler, loftsarealer og vel camouflerede lokaler i gamle gårde. Mulighederne er mange, når virksomheder går på jagt efter netop de lokaler, der passer til deres virksomhed, og dét især i en tid, hvor efterspørgslen på erhvervslejemål i storbyen vinder frem.
For mange er det urbane erhvervslejemål i landets større byer – såsom Aalborg, Aarhus, Odense og København – en klar mulighed for at tiltrække et bredere udsnit af kvalificerede medarbejde qua lokationen. Samtidig rummer de større byer gennemsnitligt fordele ift. infrastruktur og ikke mindst muligheden for faglig sparring og tværfagligt samarbejde mellem virksomheder.
Skærp profilen med det rigtige lokale
Erhvervslejemålet er alfa og omega, når det kommer til virksomhedens profil. Det gælder indadtil såvel som udadtil.
For attraktive, indbydende lokalerne har ikke kun en effekt, når chefen inviterer samarbejdspartnere på kontorkaffe, men også ift. den måde, man præsenterer sine normer, værdier og æstetiske præferencer på over for medarbejderen. Dem, der skal sælge virksomheden udadtil.
På den måde ligger der et latent brandingspotentiale i de erhvervslokaler, man vælger som virksomhed. Formår man at tegne en tilstrækkelig entydig profil indadtil over for medarbejderen, vil det omsætte sig en tilsvarende større brandbevidsthed hos hver enkelt medarbejder. På den led styrker man sit arbejdsorgan og skaber potentiale for øget effektivitet og forbedret arbejdsmiljø.
Det har man blandt andet fået øjnene op for i Aarhus, hvor erhvervslokaler spirer frem og løbende integreres i bybilledet byplanlægningen.
Erhvervslokaler tænkes ind i fremtidens Aarhus
Der er fuld fart over byggerierne i den østjyske hovedstad. Gravemaskiner, kraner og betonstøberi er langt fra et uvant syn, når bevæger sig langs åens ud i byen.
Over alt synes der at spekuleres i udnyttelse af byrummet.
Ser man bort fra den store mængde studieboliger, universitets løbende optag kræver, tænkes der også andre former for boligudlejning ind, når der nybygges. For som en by med stor virksomhedsdrift, landets største industri og et væsentligt iværksætterpotentiale, er erhvervslokalerne også en prioritet som en del af de nye byggerier.
Det behøver ikke tage mere end en køretur at få syn for sagen. Ved Randersvej og forbi Aarhus Ø, ved Pakhusene, er der et bolig- og erhvervsbyggeri på 35.000 kvadratmeter, der tårner op ved lystbådehavnen.
Videre forbi havnebassinerne hvor virksomheder i hobetal har taget ophold i gamle industrilokaler. Næsten demonstrativt tæt på søvejen og eksportmulighederne.
Op til Ceres Byen og den gamle yderskal fra det tidligere bryggeri, der i dag tilbyder kreative lokaler med store, delevenlige kontorlandskaber midt i selve hjertet af byen.
Udnyttelsen og disponering af uudnyttede arealer er nemlig en hovedpointe i Aarhus Kommunes planstrategi, ’Klog vækst frem mod 2050’. Heriblandt byudvikling med tanke på hensynet til erhvervslivet.