Når I har fundet et erhvervslokale

Vi ønsker at give jer nogle gode råd med på vejen, når I har fundet det rette erhvervslokale. Der er nemlig en række paramter I bør tage stilling til.

Hvad skal I være opmærksomme på?

Når I har fundet det rette erhvervslokale, skal I i gang med at forhandle lejekontrakten.  Det kan her være fordelagtigt at søge professionel rådgivning. Bliver der ikke taget de rigtige forholdsregler, kan det nemlig skabe kompleksioner for jer i hverdagen eller ved en fremtidig fraflytning. Her kan I få hjælp af en professionel advokat, der har beskæftiget sig med det lejeretslige område de seneste 15 år. Få rådgivning til lejekontrakten. 

Gennemgå lejekontrakten
I kan også selv gennemgå lejekontrakten. Det kræver dog at I er villige og har tid til at sætte jer ordentlig ind i det juridiske, og at I gennemlæser hele kontrakten, inden I underskriver den. Når I sidder i forhandlingen med udlejeren, er det ydermere vigtigt, at I opnår enighed om overtagelsen af lejemålet. Både i forhold til selve tidspunktet, altså hvornår I reelt kan flytte ind, men og i forhold til erhvervslokalets stand. Hvad skal udlejeren stå for at få ordnet, og hvad skal I have fikset, når I flytter ind?. Det kan være svært at stille flere krav, hvis ikke det er indskrevet i lejekontrakten. Derfor skal alt altså gerne være afklaret inden overtagelsen af det nye lejemål. Særligt hvis der har været reele ting, der skal udbedres, inden I flytter ind i jeres lejemål.

Det er også vigtigt, at lejemålets stand er beskrevet nøje i kontrakten, så der ikke hersker nogen tvivl, når I en gang flytter fra lejemålet. Hvis der ikke er styr på dette, vil i kunne risikere at skulle stå med en række unødvendige udgifter.

Overvej følgende, når I skal flytte ind
Når I skal til at flytte ind i jeres nye erhvervslokale, kan det være en god idé at forberede sig bedst muligt. På den måde kan I undgå at støde ind i udfordringer undervejs i jeres flytteproces.

Møblering: For at skabe et rart og produktivt arbejdsmiljø, spiller den rette møblering en vigtig rolle. For at få en møblering der passer ind i jeres nye lokaler, er det derfor en god idé at medtænke det i jeres flytteproces.

Internet: Vi anbefaler, at I tidligt i processen tænker internet ind i jeres flytning, da det vil kunne spare jer tid, besvær og penge. Det kan nemlig tage op til tre måneder, hvis der skal søges om gravetilladelse og graves kabler.

Skiltning: Skiltning er ligeledes vigtigt at tænke ind i flytteprocessen. Det er især vigtigt, når en virksomhed skal synliggøres. Om I arbejder på kontor, lager eller i butik, så er det altid en fordel, at jeres kunder og samarbejdspartnere kan finde frem til jer.

Håndværkerhjælp: Ved I, at I skal have fikset en del ting i jeres nye erhvervslokale? Så kan i med fordel hyre en virksomhed, der kan hjælpe jer med at få klaret alle former for håndværkeropgaver, inden I flytter ind. På den måde kan lokalet stå klar til når, I flytter ind.

Mere info

  • Berlingske Business
  • DR.dk/penge
  • Udform gratis erhvervslejekontrakt

Bliv udlejer

Har du erhvervslokaler, kontorlokaler eller andet du skal udleje? 

Bliv Udlejer

Opret en Søgeagent

Leder du efter nogle specifikke lokaler? Så kan du oprette en søgeagent og få besked, når der er noget der passer dit behov. 

Find selskabslokaler

Har du brug for et selskabslokale til din næste fest, så kan du finde det her: 

Selskabslokaler.dk
Bryllups Lokaler
Forsamlingshus