Erhvervsmuligheder uden for storbyerne

Erhvervsmuligheder uden for storbyerne

Mange virksomheder vil gerne placere sig i de større byer, hvor eventuelle forretningsforbindelser, kunder og leverandører er i nærheden. Derudover ønsker mange virksomheder at have deres egne lokaler. Derfor overser mange virksomheder, hvilke alternativer der er til storbyernes erhvervslejemål.

Landejendomme

Ved at flytte sin virksomhed til en landejendom er det muligt at få mere plads i stedet for at klemme en masse medarbejdere ind på få kvadratmeter midt inde i byen. Mere plads kan give plads til at skabe rum udover kontorerne. Det kan være rum, som er kreativt indrettet og derved beregnet til brainstorming og kreative ideer. Der kan indrettes rum med afslappet stemning, hvor medarbejderne kan trække sig hen for en stund, hvis der er stress på fælleskontoret. Der kan skabes flere aflukkede mødelokaler, så kollegaerne ikke forstyrres af møder ved skrivebordene. Fantasien kan få frit spil med flere kvadratmeter, og det kan optimere hele virksomhedens arbejdsmiljø.

Kontorfællesskab

Der kan være mange fordele i at have eget erhvervslokale til en virksomhed, hvor man kan indrette sig, som man vil og invitere kunder, når det passer en. Men ofte kan et kontorfællesskab også vise sig at være den rigtige løsning, i særdeleshed for mindre eller nystartede virksomheder. Der findes for eksempel kontorfællesskaber for start-up virksomheder, hvor der er mulighed for at sparre med andre nystartede virksomheder og dele erfaring og problemer. Desuden kan mindre virksomheder få et større fælleskab og skabe et netværk ved at dele kontor med andre virksomheder.

Mindre danske byer

Mange ønsker kontorlokaler i København, Aarhus, Odense eller Aalborg, men et alternativ kan være at se på lokaler i mindre og billigere byer som Fredericia, Ikast eller Næstved. Disse er blandt andet byer, hvor andelen af både erhverv og derved befolkning vokser løbende. Derfor kan det være en god idé at hoppe med på bølgen i opstartsperiode og flytte sin virksomhed hertil. Især Trekantsområdet ved Fredericia, Kolding og Vejle er et område, som vokser mere og mere sammen og tiltrækker store virksomheder og børnefamilier. Også Ikast-Brande kommune er i 2015 kåret som den bedste erhvervskommune og er også et godt alternativ til erhvervslejemål i storbyerne.

Frygten for ikke at være der, hvor tingene sker, hvor pulsen er høj, og hvor samarbejdspartnerne er, kan veje så tungt, at virksomheder vælger at placere sig i de store, dyre byer og derved risikerer at bruge hele budgettet på husleje. En fordel ved at placere sig i de nye erhvervsområder er ikke bare billigere husleje, men også muligheden for at være med i opstarten af et nyt spændende erhvervsområde, som kan tiltrække blandet andet interessante iværksættere. Det kan skabe nysgerrighed for potentielle kunder og forretningsforbindelser, hvis for eksempel et reklamebureau placerer sig i en landejendom i stedet for i bymidten i Århus eller København. Det skaber nogle nye rammer, som, især for kreative folk, kan give en anden vinkel på kundernes opgaver end de typiske by-bureauer kan.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *